Vi skickar inom 24 timmar – Alla beställningar skickas från Sverige

5 av 5 stjärnor hos trustpilot

Allt för din elscooter

Tips & Tricks

Lufttryck i däcken

Lufttryck i däcken

Ett korrekt däcktrycket är viktigt och hjälper till att förhindra punktering. Om trycket är för lågt kan innerslangen röra sig fram och tillbaka och blir så småningom så skadad att du får punktering utan någon yttre skada på däcket. Håll koll på trycket minst 2 gånger i månaden.

Det maximala däcktrycket hittar du tryckt på sidan av däcket. Ett optimalt däcktrycket beror också på förarens vikt. I tabellen hittar du rekommenderat däcktryck.

Adaptern som följer med scootern är riktigt dålig. Den är nödvändig för att pumpa framhjulet men den läcker ut lite luft när du tar bort den. Den bästa lösningen är att skaffa ventilförlängning/backventil eller en kompressor/pump för att pumpa upp däcket ordentligt. De bärbara kompressorerna är en bra investering som hjälper dig att ha rätt däcktryck.

Du hittar även vårt sortiment av däck i butiken.

Rekomenderat lufttryck, PSI
Förarens vikt, kgFramhjulBakhjul
50-7035-4040-50
70-9040-4545-55
90-10045-5050-60
över 10050-5560-65

Share